Asigurare casa

Inainte de a cere o cotatie pentru o asigurare casa, trebuie sa va convingeti daca locuinta pe care o detineti poate sau nu sa fie asigurata. De retinut ca unele constructii, cum ar fi cele din zonele cu risc seismic mare, sau casele construite in zone expuse alunecarii de teren pot fi considerate cu risc prea mare. O astfel de locuinta, cu un risc considerat prea mare pentru a fi asigurat, va determina compania de asigurari sa nu incheie o polita pentru aceasta.

Daca stabilim ca locuinta poate fi asigurata, va recomandam sa alegeti consultanta unui broker de asigurari; acesta va poate consilia cu sfaturi pertinente, va poate sugera o suma de asigurare; de asemenea, un broker de asigurari va va recomanda sa nu supraevaluati locuinta la o suma peste cea reala, deoarece, in cazul in care riscul asigurat chiar se va produce, despagubirea va fi platita la valoarea reala a casei, si veti fi in situatia de a plati prime de asigurare mai mari decat sumele necesare.

Un broker competent va va sfatui sa incheiati o asigurare completa, o asigurare care sa acopere orice risc. Recomandarea noastra este sa solicitati, anterior semnarii politei de asigurare, sa va supuneti inspectiei de risc. Astfel, in momentul in care unul dintre riscurile asigurate se va produce, veti fi scutiti de surprize neplacute. Numai un broker de asigurari va inspecta corespunzator locuinta.

In calitate de asigurat, trebuie sa intelegeti ca asiguratorul plateste despagubiri numai in cazul producerii evenimentelor total intamplator, fara actiuni directe ori indirecte ale beneficiarului politei de asigurare. Daca se constata implicarea acestuia in producerea riscului asigurat, drepturile stipulate in asigurare vor fi pierdute.

A incheia o polita pentru asigurare casa reprezinta dovada responsabilitatii fiecarui proprietar in parte. De asemenea, sa nu uitam de asigurarea obligatorie pentru locuinte (10 sau 20 euro, tinand cont de felul locuintei asigurate), aceasta a fost gandita special pentru catastorfele naturale: cutremure, inundatii din cauze naturale si alunecari de teren.
 

Centre daune

Doresti sa fi anuntat cand iti expira un contract de asigurare?

RCA/LOCUINTA/Casco