Consultanta in asigurari

Desi tanara, compania noastra isi propune sa urmareasca modelele reprezentative din piata globala de consultanta in asigurari si sa ofere un sprijin real clientilor prin serviciile promovate.


Ce intelegem prin sprijin?
Orice persoana fizica sau juridica trebuie sa-si dezvolte si sa-si protejeze patrimoniul. Acest lucru nu poate fi facut decat cu o politica eficienta de limitare si dispersie a riscurilor. Nu putem crede la nesfasit ca “noua nu ni se poate intampla nimic”. Nu putem ignora modificarile climatice care accelereaza acele fenomene atmosferice cu urmari dramatice. Nici stabilitatea sociala grav afectata in ultima perioada nu ne da motive de siguranta. Ori toate aceste elemente nu fac decat sa accentueza acei factori de risc ce pot afecta iremediabil stabilitatea patrimoniala.
Aici intervine rolul si implicit sprijinul nostru.
Promovand o gama larga de asigurari acoperim intrag spectrul de risc ce graviteaza in jurul oricarei persiane fizice sau juridice.

Consultanta pentru persoanele jurice.
Piata in care activezi, climatul socio-politic, dar si vanatorii de greseli (infractori sub diverse masti) constituie factori de risc ce te pot sanciona chiar cu falimantul daca faci pasi gresiti.
Pentru a te proteja la fiecare pas pe care-l faci, mai ales atunci cand ai luat avant in business, trebuie sa ti aproape specialisti din diverse domenii care, prin expertiza lor, sa te poata ajuta sa mentii directia buna.
Unul din acesti specialisti trebuie sa fie consultantul in asigurari. Solutiile pe care le ofera la ora actuala piata asigurarilor pentru companii sunt nu numai necesare dar de multe ori obligatorii.  Astfel:

 • Cand incepi o colaborare cu un client pe care nu-l cunosti si nici nu ai parghiile necesare sa-l verifici e indicat sa accesezi un produs de asigurare care sa-ti confere linistea - asigurarea de credite comerciale. Acest produs are cel putin trei avantaje si anume prevenirea daunelor prin implicarea serviciilor specializate in verificari ale asiguratorului, minimizarea daunelor prin monitorizarea permanenta realizata de asigurator si plata despagubirilor.
 • Cand participi la licitatii ai nevoie de liciditati in vederea derularii corecte si eficiente a activitatilor curente si nu de blocare a banilor in conturi de garantii. Aici intervine rolul consultantului in asigurari care iti pune la dispozitie gama de asigurari de gantii- de participare la licitaie, de returnare a avansului,  de buna executie de mantenanta.

 • Cand ai multi angajati a caror activitate poate antrena raspunderea civila a companiei, e indicat sa transferi acest risc catre o compania de asigurari.
 • Exemplele sunt multiple iar scopul nostru nu este de a le enumera. Dorim sa aratam necesitatea eleborarii unui program de asigurari prin intermediul unui specialist prin care sa se puna in aplicare urmatoarele:
 1. Identificarea si evaluarea riscurilor afacerii;
 2. Elaborarea de recomandari in scopul reducerii expunerilor la risc;
 3. Negocierea politelor de asigurare si incheierea contractelor;
 4. Gestionarea politelor si adaptarea contractelor de asigurare la dinamica afacerii clientului. Prin “gestionare” se intelege evidenta contractelor de asigurare, a ratelor si a datei expirarii lor;
 5. Consilierea in dosarele de dauna ;
 6. Asistenta pentru pregatirea profesionala a personalului clientului responsabil cu asigurarile;
 7. Furnizarea, la cerere, de informatii privind piata de asigurari si evolutia ei;

Recomandari:
    Asigurarile de calitate nu se fac prin rude, prieteni, vecini care printre altele mai incheie si ceva asigurari – de regula RCA. Specialistii in domeniu sunt singurii prin care poti obtine solutii corecte pentru consolidarea pozitiei companiei si cresterea starii de confort si siguranta a actionarilor.

    Un specialist nu va incepe niciodata o discutie despre asigurari prin RCA.

    Cuvantul “ieftin” atat de utilizat si in aceasta piata, este un fals prieten al celor care cred ca au gasit cea mai buna solutie pentru  a se asigura.

    RCA-ul ieftin va crea mari probleme intrucat este practicat de asiguratori de regula care nu platesc. In aceste conditii pagubitii vor fi indreptatiti sa actioneze in judecata pe cel vinovat, respectiv pe posesorul RCA-ului ieftin si de aici va incepe adevaratul “circ”.

    Cand intalniti o polita RCA emisa de o societate despre care nu stiti foarte multe, verificati compania sunand la cateva unitati service-auto pentru a sti daca platesc sau nu. Nu acceptati constatarea amiabila si mergeti la politie. Exista o practica foarte daunatoare utilizata de anumiti asiguratori prin care nu despagubesc sau despagubesc foarte tarziu si partial, dosarele de dauna deschise pentru evenimente constatate pe cale amiabila.

Centre daune

Doresti sa fi anuntat cand iti expira un contract de asigurare?

RCA/LOCUINTA/Casco